Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Πως Πρέπει να Είναι το Σπίτι όταν Ερθει για 1η φορά

Σίγουρα το έχεις αντιμετωπίσει και έχεις φρικάρει όπως οι περισσότεροι. "Πρέπει να είναι όλα τέλεια", "πρέπει να έχει χαμηλό φωτισμό" και λοιπές βλακείες.

Όταν φτάνει η στιγμή να 'ρθει για πρώτη φορά σπίτι σου τότε παθαίνεις τον κλασικό πανικό του "όλα πρέπει να είναι στη θέση τους και τέλεια". Κανονικά, όμως, πρέπει να συμβεί το αντίθετο. Περίπου δηλαδή.

Η ιδανική πρώτη φορά στο σπίτι σου, πρώτη επίσκεψη εννοώ, είναι αυτή που θα γίνει ενώ το σπίτι βρίσκεται σε μία φυσιολογική κατάσταση. Τι θέλω να πω? Καλύτερα είναι να μπει μέσα και να δει πάνω στο τραπέζι 1-2 περιοδικά και λίγο πιο δίπλα τα κλειδιά του αυτοκινήτου παρά να δει στη θέση αυτών κεράκια, αναμμένα 3" πριν και τοποθετημένα έτσι ώστε να φωνάζουν πόσο ασχολήθηκες.

Γιατί αν ασχοληθείς τόσο πολύ την πρώτη φορά και τις επόμενες το δει σε πιο ανθρώπινη κατάσταση μάλλον θα του φανεί ακατάστατο και όχι φυσιολογικό. Άσε που αν η πρώτη φορά είναι πιο χαλαρή τότε σου δίνει το περιθώριο να δείξεις ότι για τη 2η φορά ασχολήθηκες περισσότερο. Άλλωστε, τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν στο τέλειο?

Φρόντισε, λοιπόν, η πρώτη φορά στο σπίτι σου να το δείχνει πιο βιώσιμο και όχι σα να βγήκε από περιοδικό. Εκεί να δεις πόσες ώρες το καθαρίζουν και το συμμαζεύουν πριν τη φωτογράφηση!

Και σε περίπτωση που παρόλα αυτά νιώθεις άσχημα πέτα και την ατάκα "Σόρυ μωρέ για την ακαταστασία, πριν λίγο μπήκα και εγώ". Αν και δε στο προτείνω γιατί είναι σα να αναιρώ αυτά που σου είπα πριν. Αλλά αν νιώθεις τόσο άσχημα, πες το. Εξάλλου την επόμενη μέρα δε θα θυμάται την ατάκα αλλά την εικόνα. Άλλωστε ποιος άντρας νομίζεις ότι προσέχει τα ψέματα που λέμε? Απλά κάνουν εμάς να νιώθουμε καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: